Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βατικανό: Στο Κονκλάβιο Καρδινάλιος που κάλυπτε παιδεραστές ιερείς

Πάρα πολλές αντιδράσεις υπάρχουν στο
εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η πιθανότητα συμμετοχής στο Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα του αμερικανού καρδιναλίου Ρότζερ Μαχόνι ο οποίος κατηγορείται ότι συγκάλυψε τις πράξει 129 παιδεραστών κληρικών.
Ο Μαχόνι, μάλιστα, το 2011 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από αρχιεπίσκοπος του Λος Αντζελες έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε, ενώ ο διάδοχός του τον απομάκρυνε από κάθε δραστηριότητα και επίσημη επαφή με τους πιστούς.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, ενώ πάνω από 3.000 Αμερικανοί με έκκλησή τους μέσω Διαδικτύου καλούν το Βατικανό να αποκλείσει τον Μαχόνι από τις διαδικασίες.
Ο ίδιος ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Λος Αντζελες εμμένει στην πρόθεσή του να μεταβεί στη Ρώμη και να συμμετάσχει κανονικά στην εκλογή του νέου Πάπα, ωστόσο προτού αναχωρήσει από τις ΗΠΑ θα πρέπει να παραστεί να καταθέσει σε δίκη κατά του ιερωμένου Νίκολας Αγκιλάρ Ριβέρ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 26 ανηλίκων το 1987, περίοδος που επικεφαλής ήταν ο Μαχόνι.
Πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για έμμεσες πιέσεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή του Μαχόνι στο Κονκλάβιο.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ιστορικό καρδιναλίων που απείχαν από την παπική εκλογή παρά μόνο για λόγους υγείας ή επειδή αδυνατούσαν να ταξιδεύσουν στη Ρώμη (π.χ. ζούσαν σε κομμουνιστικά καθεστώτα).
Λύση θα μπορούσε να δοθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα, που με απόφασή του έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πρόσβαση στο παρεκκλήσι της Κάπελα Σιξτίνα --όπου εκλέγεται, κατά παράδοση, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας-- στον αμερικανό καρδινάλιο.
Οπως διαρρέεται από το Βατικανό, όμως, ο απερχόμενος Πάπα ια προτιμούσε να βρεθεί μια άλλη λύση που να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.
Επισπεύδει τις διαδικασίες ο Βενέδικτος
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πάπας Βενέδικτος «δεν κρατιέται» και ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση με την οποία θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες της διαδοχής του.
Με την κίνησή του αυτή επιδιώκει να αποσαφηνίσει ορισμένα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στο Κονκλάβιο, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και αλλαγές αναφορικά με τον χρόνο έναρξης της συνεδρίασης του Κονκλάβιου.
Με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες θα πρέπει να περάσουν 15-20 ημέρες πριν από τη σύγκληση του Κονκλάβιου ώστε να μπορέσουν οι καρδινάλιοι απ' όλο τον κόσμο να φτάσουν εγκαίρως στο Βατικανό.
Επίσης, εφόσον υπό κανονικές συνθήκες η εκλογή νέου πάπα σήμαινε ότι ο προηγούμενος είχε αποβιώσει --κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση του Βενέδικτου-- στο μεσοδιάστημα από το θάνατο μέχρι τη σύγκληση του Κονκλάβιου οργανώνονταν η κηδεία και οι διάφορες τελετές στη μνήμη του τεθνεώτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40