Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-3

Τι είδε ο Μίτσελ και (δεν) του άρεσε...

Το όνειρο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως καμία ήττα μετέτρεψε σε εφιάλτη ο τρομερός Ατρόμητος του Νίκου Αναστόπουλου, καθώς πέρασε σαν σίφουνας από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Οι Περιστεριώτες πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, έφυγαν νικητές από το Φάληρο και υποχρέωσαν τους "ερυθρολεύκους" στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ για όσκαρ.
Το ματς ξεκίνησε ονειρικά για τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν γκολ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πέτυχε την ανατροπή με τους δύο Αλγερινούς του (σ.σ. Τζιμπούρ, Αμπντούν).
Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες προφανώς νόμιζαν πως όλα είχαν τελειώσει και το πλήρωσαν ακριβά. Ο Καραγκούνης στο 48' πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς και ανάγκασε τους φίλους του Ολυμπιακού να τον χειροκροτήσουν, ενώ στο 80' ο Δημούτσος επίσης με υπέροχο σουτ έγραψε το τελικό 2-3 και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.
Αυτή η ήττα δεν χάλασε μόνο τα σχέδια των "ερυθρολεύκων" για την κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος, αλλά έφερε και αποδοκιμασίες στο τέλος του ματς. Ο Ολυμπιακός είναι άρρωστος, έχει πολλά προβλήματα κι αυτά δεν λύνονται με την απομάκρυνση ενός προπονητή (σ.σ. Ζαρντίμ), αλλά με ριζικές αλλαγές. Η ήττα θέμα χρόνου να έρθει έτσι όπως έπαιζε η ομάδα του Πειραιά και γι' αυτό ο κόσμος έφτασε στο σημείο να αποδοκιμάζει τους παίκτες.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα φέρει (εκτός φυσικά από τους αδιάφορους ποδοσφαιριστές) και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που έκανε λανθασμένες αλλαγές. Έβγαλε τον ορεξάτο Μήτρογλου αντί για τον Τζιμπούρ που ήταν σε κακή μέρα και έβαλε τον βαρύ Πάντελιτς, ενώ η τελευταία του αλλαγή ήταν ο Μοδέστο αντί του Μανιάτη, ενώ ο Ολυμπιακός ήθελε φρεσκάδα μπροστά και στον πάγκο υπήρχε ο Φετφατζίδης.
Όσο για τον Ατρόμητο, η εμπειρία (σ.σ. Νίκος Αναστόπουλος) νίκησε την απειρία (σ.σ. Αντώνης Νικοπολίδης). Ο Έλληνας τεχνικός παρουσίασε μια ομάδα άκρως διαβασμένη, που ήξερε τι ήθελε και τι έπρεπε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η νίκη ήταν λογικό να έρθει. Ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε παρά την ανατροπή των γηπεδούχων και με νέα ανατροπή πήρε μια σπουδαία και σχετικά εύκολη νίκη...
Αξίζει να σημειωθεί πως στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" βρέθηκε και ο Μίτσελ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Ποντίκης (Πρέβεζας)
Β' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)
4ος: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Μοδέστο), Γκρέκο (61' Ιμπαγάσα), Μασάντο, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (71' Πάντελιτς).
Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Επστάιν, Δημούτσος, Γκαρσία, Καραγκούνης (77' Φάμπιο), Μπρίτο, Ουντότζι (68' Καλλέργης), Καραμάνος.
Γκολ: 9' Τζιμπούρ, 44' Αμπντούν / 1' Μπρίτο, 48' Καραγκούνης, 80' Δημούτσος
Κίτρινες: 77' Κοντρέρας, 88' Ιμπαγάσα / 44' Ταυλαρίδης, 88' Δημούτσος, 90+4' Ράντμαν, 90+6' Επστάιν

Ο αγώνας

Νικοπολίδης VS Αναστόπουλος
Με τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης. Το σύστημα ήταν 4-3-3, με τον Αλγερινό να παίζει πλάγια απέναντι από τον Αμπντούν και τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκεται στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν άλλαξε το 4-2-3-1, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις με τον Καραμάνο να είναι στην γραμμή κρούσης. Ας δούμε πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:



Το κλίμα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν συγκινητικό πριν από τη σέντρα του ματς, αφού η ΠΑΕ τίμησε τα 21 αδικοχαμένα παιδιά της "Θύρας 7" (8/2/1981), παρουσιάζοντας στα μάτριξ του γηπέδου εικόνες από το μνημόσυνο, ενώ ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων της μεγαλύτερης τραγωδίας που έχουν γνωρίσει τα ελληνικά γήπεδα. Να σημειώσουμε επίσης πως τον αγώνα παρακολούθησε μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ισπανός Μίτσελ, που θα είναι ο νέος προπονητής των "ερυθρολεύκων".
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα... Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, αφού είχαν ως πρώτο μέλημά τους να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και το κατάφεραν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, στο 53ο δευτερόλεπτο ο Μπρίτο με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Βέβαια πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ του Ατρομήτου, η "ερυθρόλευκη" άμυνα έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο...
Παρά το γρήγορο γκολ, ο κόσμος συνέχισε να τραγούδα και οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους για να φτάσουν γρήγορα στην ανατροπή. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, αφού πριν συμπληρωθεί το 9ο λεπτό του ματς, ο Τζιμπούρ σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια, έπειτα από ασίστ του Μήτρογλου. Ο Αλγερινός χρειάστηκε να μπει ο ίδιος στα δίχτυα για να πετύχει το γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Οι Αλγερινοί έκαναν την ανατροπή (2-1)
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, είχαν τον έλεγχο και κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα μέχρι να βρουν ευκαιρία να χτυπήσουν στην επίθεση. Στο 37' ο Μήτρογλου μάγεψε τα πλήθη με μια εξαιρετική ντρίμπλα, έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Τζιμπούρ, όμως ο Νάστος με εξαιρετική προβολή έδιωξε σε κόρνερ.
Το ημίχρονο πλησίαζε προς τη λήξη και όλα έμοιαζαν πως το 1-1 δεν θα αλλάξει όμως τελικά οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Μασάντο μπήκε στην περιοχή και έπεσε έπειτα από επαφή με τον Μπρίτο και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέβαλε ο Αμπντούν που με την δεύτερη (προσπάθεια) κατάφερε να γράψει το 2-1.
Γκολ αλά Καραγκούνης (2-2)
Το δεύτερο μέρος θύμισε πολύ το πρώτο τουλάχιστον στο ξεκίνημά του, αφού ο Ατρόμητος πέτυχε πολύ γρήγορα ένα γκολ και έκανε το 2-2. Ο Καραγκούνης έχοντας παίκτες δίπλα του, έκανε ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής και πέτυχε πανέμορφο γκολ, αναγκάζοντας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να τον καταχειροκροτήσουν.
Το 2-2 αποσυντόνισε τους "ερυθρολεύκους" που έμοιαζαν χαμένοι και ανίκανοι να απειλήσουν όπως στο πρώτο ημίχρονο. Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του στην κυκλοφορία, ο Νικοπολίδης πέρασε στο 61' τον Ιμπαγάσα αντί του Γκρέκο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο σουτ του Μανωλά (64') και του Μήτρογλου (66'), όμως η παρά το γεγονός πως πίεζε ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα, δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα η εικόνα του.
Στο 71' ο Νικοπολίδης θέλησε να φρεσκάρει την επίθεσή του βάζοντας τον Πάντελιτς αντί του Μήτρογλου και μετά από λίγα δευτερόλεπτα οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 3-2. Ο Μασάντο εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε χαμήλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ράντμαν.
Άλλη μια γκολάρα, άλλο ένα βράδυ μουρμούρας (2-3)
Και ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε για την ισοφάριση και είχε τον έλεγχο, ο Ατρόμητος πέτυχε άλλο ένα τρομερό γκολ. Ο Δημούτσος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε ένα εξαιρετικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανυπεράσπιστου Μέγιερι στο 80'.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες του κόσμου, που έβλεπε την ομάδα του να νοσεί και να μην μπορεί να αλλάξει την μοίρα της. Οι Πειραιώτες είχαν 15 λεπτά για να φτάσουν έστω στην ισοφάριση και ούτε καν απείλησαν τους αντιπάλους τους. Έτσι, ο Ατρόμητος έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη.

MVP της αναμέτρησης

Όλος ο Ατρόμητος ήταν υπέροχος και όλη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια, όμως αν ο Καραγκούνης δεν πετύχαινε το γρήγορο 2-2 και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, δύσκολα θα ερχόταν η νίκη. Μη ξεχνάμε πως το γκολ του Έλληνα άσου έφερε την κατάρρευση του Ολυμπιακού.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν είναι προπονητής (τουλάχιστον ακόμα) και αυτό φάνηκε σήμερα από τις αλλαγές του. Πλην του Ιμπαγάσα που πήρε τη θέση του Γκρέκο, οι άλλες δύο αλλαγές δεν είχαν νόημα και αποδείχθηκαν κακές. Ο Πάντελιτς αντικατέστησε τον εξαιρετικό Μήτρογλου και όχι τον Τζιμπούρ που ήταν σε πολύ κακή μέρα, ενώ η αλλαγή του Μοδέστο αντί του Μανιάτη δεν είχε λογική.
4/13


 


Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-3 HL από greeksuperleague

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40