Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την ένσταση την κερδίζει. Τον αγώνα;



Σε τρία σκέλη πρέπει να χωριστεί η ανάλυσή μας.
Πρώτον και ήσσονος σημασίας, το ...πολύ σοβαρό θέμα της ένστασης. Σχήμα οξύμωρο; Καθόλου. Ήσσονος σημασίας διότι το βασικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι το δικό του παιχνίδι. Όσες φορές και να επαναληφθεί ο αγώνας, δεν θα τον νικήσει καμία φορά εύκολα όπως ...επιβάλει η διαφορά δυναμικότητας με την Σιένα.
Πολύ σοβαρό, διότι ο Ολυμπιακός, όπως ανέλυσε το Contra.gr ενδελεχώς, έχει σοβαρές πιθανότητες να ξαναπαίξει με την Σιένα και να διορθώσει τα απίστευτα λάθη του τα οποία καταρχάς προήλθαν από έναν συνδυασμό κακών αντιδράσεων.
Η περίπτωση της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γκέτιγκεν με την Μπεσίκτας είναι πανομοιότυπη και ο Ολυμπιακός δικαιώνεται από το βίντεο καθώς το χρονόμετρο κολλά για περισσότερο από τρία δεύτερα ενώ αργότερα η Σιένα σκοράρει στα 1,9’’ πριν το τέλος. Η λογική λέει ότι θα ...ξαναδούμε το ίδιο παιχνίδι.
Και αν ξαναγίνει; Μία από τα ίδια;
Θα ξαναδούμε όμως το ίδιο παιχνίδι; Αυτό είναι το κυρίαρχο ερώτημα.
Η Σιένα θυμίζει λίγο τον περυσινό Ολυμπιακό. Ομάδα σκληρή, πολύ γρήγορη, αθλητική, με τον προπονητή να διαθέτει τους παίκτες που θα υλοποιήσουν αυτό ακριβώς που σκέφτεται.
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν όπως έπρεπε αλλά μόλις γύρισε σε ζώνη την άμυνά της η Σιένα, κατέβηκε ο γενικός του ρεύματος. Κακή αντιμετώπιση από τους πρωταθλητές. Ένας έξυπνος προπονητής όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας άργησε πάρα πολύ να αντιδράσει, να ρισκάρει και όταν αυτό έγινε ...μετά πάμε στο τρίτο σκέλος.
Πριν φτάσουμε όμως εκεί, είδαμε τον Παπανικολάου να είναι πραγματικά κακός και αποδεικνύεται ότι αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας. Δεν παίζει καλά στην επίθεση, θα γίνει αλλαγή υποχρεωτικά και αμέσως χάνεται η άμυνα και η ενέργεια.
Αμυντικά οι ερυθρόλευκοι για 20 λεπτά ήταν τραγικοί αλλά βελτιώθηκαν σημαντικά μετά το ημίχρονο και φάνηκε ότι το πλάνο του προπονητή ακολουθήθηκε κατά γράμμα. Δόθηκαν σουτ στην Σιένα η οποία δεν ...θαμπώνει σε αυτό τον τομέα.
Ο Σερμαντίνι έδειξε ότι μόνο και μόνο ένας ψηλός...ψηλός, αρκεί για να φέρει ισορροπία στον Ολυμπιακό. Μπορεί κάνεις να υπολογίσει πόσο καλύτεροι θα ήταν οι ερυθρόλευκοι με έναν σέντερ υψηλού επιπέδου. Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να αποτελεί τον στόχο τους από το καλοκαίρι.
Μόλις ο Μπαρτζώκας πήρε την μπάλα από τα χέρια του εγκλωβισμένου Σπανούλη από τρεις αντιπάλους, οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν, την ξανάδωσε, ισοφαρίστηκαν και στο τέλος ο κορυφαίος των ημερών μας υπό φυσιολογικές συνθήκες έδινε την νίκη στην ομάδα με πέντε απίθανους πόντους.
Ψηλός και ας είναι ο Σερμαντίνι
Και πάμε στο τρίτο σκέλος. Για να χαθεί αυτός ο αγώνας στα τελευταία 30’’ έγιναν όσα σφάλματα δεν είχαμε δει έναν χρόνο από τους πρωταθλητές Ευρώπη. Όταν ο Λο, καταλύτης μέχρι τότε, χάνει το λέι απ της ζωής του, ο πολύπειρος Άντιτς υποπίπτει σε φάουλ για τρεις βολές ενώ μπορούσε να αφήσει τον Μπράουν να περάσει και στο τέλος Σπανούλης και Λο δεν αντιλαμβάνονται το κόλλημα του χρονομέτρου για να καθυστερήσουν την επίθεση, τότε δεν περιμένεις κάτι καλύτερο. Το χειρότερο; Μόνο ο Σπανούλης γυρνά στην άμυνα με δύο αντιπάλους στο φινάλε.
Άσχετα με την έκβαση της ένστασης, ο Ολυμπιακός οφείλει άμεσα να διορθώσει το διαρκές σφάλμα στην ρακέτα και να βρεθεί ο σέντερ που θα μπορεί να σκοράρει άνετα κοντά στο καλάθι, να ανοίγει λίγο η άμυνα και να μην καλούνται οι γκαρντ να τρυπάνε τον τοίχο. Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο Πάουελ δεν θα συνεχίσει λόγω προβλημάτων στα γόνατα αν και ήταν σαφές ότι το στυλ παιχνιδιού του δεν βοηθούσε. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν λάθος με την επιλογή του, διότι δεν μπορούσε ποτέ να τους δώσει κάτι περισσότερο από έναν συμπληρωματικό ψηλό ο οποίος σκοράρει περισσότερο με σουτ.
Ακόμα και αν δεν δικαιωθούν οι πρωταθλητές, απομένουν 10 αγωνιστικές για να ανατρέψουν την διαμορφωθείσα κατάσταση. Πολλοί αγώνες, 10 τελικοί, για ένα σύνολο που από πέρυσι δεν έχει ηττηθεί σε...τελικό. Ένα σύνολο που νικάει μόνο όταν έχει ενέργεια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν γίνεται διαχρονικά να έρχονται οι Ιταλοί να στήνουν μία ζώνη και να πέφτουν λιπόθυμες οι ομάδες μας. Από τις 1-3-1 ζώνες του Ντ’ Αντόνι με το Μιλάνο, μέχρι τώρα είναι προφανές ότι αυτό το κατάλοιπο, από τα χρόνια που ο νυν υφυπουργός πολιτισμού ήταν προπονητής, πρέπει να το ξεπεράσουμε. Όχι μόνο δεν είναι ντροπή η ζώνη(τα περίφημα «αυτοί έπαιξαν 40 λεπτά ζώνη, δεν είναι μπάσκετ» του Ιωαννίδη) αλλά απόδειξη σκληρής δουλειάς. Επέμενε σε αυτό ο Κώστας Διαμαντόπουλος και τώρα ένας μαθητής του ο Στέργιος Κουφός το επιβεβαιώνει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ νο2: Straight out of Hell φινάλε που λένε και οι Helloween στον καινούργιο τους δίσκο για να μην λησμονούμε τους μεγάλους της μουσικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40